Здравје

Ковид : Вакцинираните им пренесуваат генетска катастрофа на невакцинираните !!!

 

Vaccines slowing COVID spread in Utah but not enough vaccinated yet to stop it | KUTV

Како одминува времето, се чини дека последиците од користење нови, експериментални вакцини стануваат сè поочигледни. Но, за ова не зборуваат разните дежурни ширачи на паника на Интернет, кои немаат никаква врска со медицина. Доктори низ цел свет предупредуваат и повикуваат на итно и темелно истражување. Овој феномен е пријавен од илјадници невакцинирани лица кои се јавуваат кај своите лекари поради здравствени проблеми што ги доживеале откако останале подолго време во близина на вакцинирани. Особено погодени се жените и нивните хормонални и репродуктивни системи.

Тие ги пријавуваат сите можни нарушувања на менструалниот циклус (крварење кај жени во менопауза, скратени или пролонгирани циклуси, прекумерно крварење итн.), Но и разни други крварења, на пр.од носот, голем број на спонтани абортуси итн.
Во овој момент, треба да посочиме на сериозната статија објавена на порталот Documentarac.com со наслов: „Спајк протеините на новиот коро навирус од вакцината мРНА ги оштетува васкуларните клетки?“.

Врз основа на релевантни научни истражувања, написот се осврнува на темата шилести протеини и нивната (потенцијално штетна) улога во циркулаторниот систем.

Оваа статија носи предупредувања од американски лекари од организација наречена America’s Frontline Doctors, на чија веб-страница можете да најдете голем број исклучително корисни информации и вести: https://www.americasfrontinedoctors.org/covid-19/vaccine-information

Нивните предупредувања за Spike протеините може да се сумираат на следниов начин:

Произлегуваат како последица од употребата на експерименталните вакцини односно генска терапија / постапка и имаат способност да ја преминат крвно-мозочната бариера и да предизвикаат невролошко оштетување;
Тие можат да се шират со преминување од вакцинирани на невакцинирани и да предизвикаат болест и здравствени нарушувања;
Можат да предизвикаат крварење кај жени.
Во изјава од 26 април 2021 година, под наслов „Идентификување на пост – вакцинални компликации и нивни причини: Анализа на податоци за пациенти со дијагностициран Ковид 19“ (https://www.americasfrontinedoctors.org/action-alerts/identifying-post – вакцинација-компликации-нивните-причини-анализа-на-ковид-19-податоци за пациенти), овие лекари предупредуваат на некои загрижувачки штетни последици што FDA и CDC сè уште не ги решиле:

1. „Вакцините што се користат во моментов се експериментални вакцини и никогаш порано не биле користени кај луѓе; одобрено им е само привремена употреба“.

Загрижувачка е широката употреба на генетски експериментални вакцини кои немаат конечно одобрување за употреба од страна на FDA. Наместо да се користи ослабен антигенски одговор, како што е вообичаено со конвенционалните вакцини што традиционално се користат, новите вакцини им даваат упатства на клетките да произведуваат Spike протеин. Потребни се години за да се знае дека овие инженерски продукти се безбедни. Засега, никој не може да ги предвиди долгорочните ефекти поврзани со преминување на протеините во мозокот и другите системи на органи, особено кај младите луѓе. Ако се појават проблеми кај вакцинираните лица, нема да биде можно да се неутрализираат или да се поништат на кој било начин.
„Оваа бариера инаку специфично ги штити овие екстремно чувствителни делови од телото.“
„Едноставно немаше време да се испитаат потенцијално штетните ефекти врз мозокот“, предупредуваат тие. Ризиците од продирање во овие делови од телото вклучуваат хронично воспаление и тромбоза (згрутчување) во невролошкиот систем што може да доведе хроничен замор, мозочен удар, Белска парализа и симптоми поврзани со АЛС – амиотрофична латерална склероза. Липидните наночестички потенцијално можат да се поврзат со мозочните клетки предизвикувајќи подоцна невродегенеративни болести. А шилестите протеини предизвикани од вакцината mRNA можат да се врзат за мозочното ткиво 10-20 пати посилно од истите протеини кои (природно) се дел од оригиналниот вирус “.

2. „Можно влијание на протеинскиот скок врз невролошкиот систем и поврзаност со можни болести“
Традиционалните вакцини не можат да ја преминат крвно-мозочната бариера. Но, протеините кои се создаваат по упатство од овие вакцини ја имаат таа способност. Оваа бариера инаку специфично ги штити овие екстремно чувствителни делови од телото.

„Едноставно немаше време да се испитаат потенцијално штетните ефекти врз мозокот, предупредуваат тие. Ризиците од продирање во овие делови од телото вклучуваат ; хронично воспаление и тромбоза (згрутчување) во невролошкиот систем што може да доведе до мозочен удар, Белска парализа и симптоми поврзани со АЛС – амиотрофична латерална склероза. Липидните наночестички потенцијално можат да се поврзат со мозочните клетки предизвикувајќи подоцна неуродегенеративни болести. А Spike протеините предизвикани од вакцината mRNA можат да се врзат за мозочното ткиво 10-20 пати посилно од истите протеини кои (природно) се дел од оригиналниот вирус “.

3. „Можноста за пролевање, односно пренесување на шилестите протеини во животната средина од вакцинирани лица е потврдена од самиот Pfizer“;
Поради фактот што овие експериментални вакцини произведуваат милијарди шилести протеини кај нивните приматели, вакцинираните лица можат да пренесат или шират одредена количина на честички од Spike протеин што може да предизвика болест кај невакцинирани лица кои физички престојуваат во близина на вакцинирани.

Дека работата треба да се сфати исклучително сериозно, потврдуваат и други медицински лица. Симон Голд, основач на непрофитната организација на независни лекари America’s Frontline Doctors објави на Твитер оригинален документ од експерименталното истражување на Фајзер, во кое фармацевтската компанија го признава постоењето на овој механизам, односно можноста за пренесување на spike протеинот од вакцинирани на невакцинираните.
Според документот, едно лице може да биде изложено преку респираторниот тракт или кожата. И тоа, велат лекарите од AFLDS, може да биде опасно. Тие понатаму наведуваат:
„Spike протеините се врзуваат поцврсто од целосните вируси . Затоа има извештаи од целиот свет за случаи на перикардитис, херпес зостер, пневмонија, згрутчување на крвта во екстремитетите и мозокот, Белска парализа, нерегуларни вагинални крварења и спонтани абортуси – сето тоа кај луѓе кои биле физички блиски со вакцинираните лица. Ова расејување на шилести протеини, исто така, се чини предизвикува разни автоимуни болести кај некои луѓе (кога телото ги напаѓа сопствените ткива). Покрај тоа, постои ризик од други посериозни болести кај невакцинираните луѓе бидејќи протеините можат да ја преминат крвно-мозочната бариера, за разлика од традиционалните вакцини.

4. Опасност за децата

Таквото расејување или ширење на шилестите протеини ги прави децата ранливи доколку се во близина на родители или наставници кои ги примиле овие експериментални вакцини. И додека ризикот од самиот Ковид19 кај младите е опишан како „незначителен“ со стапка на преживување од 99.997 проценти за лица под 20 години, лекарите на AFLDS се загрижени дека симптомите на болеста може да се појават кај деца поради физичката близина на вакцинираните луѓе.

Така, постои опасност „бирократите од јавното здравство“ да користат такви случаи за да изјават дека детската болест е поврзана со варијанта на вирусот САРС-КоВ-2, а всушност е последица на контактот на детето со вакцинираното лице .

„Стравуваме дека децата можат да развијат хронични автоимуни болести на долг рок, вклучително и невролошки проблеми поради што ќе имаат проблеми децении од својот живот пред нив, но исто така и поради трилиони шилести протеини на кои ќе бидат изложени со текот на годините ”

5. „Известувања за предупредувања од целиот свет и итен повик до лекарите во јавните здравствени системи“

Независни лекари од AFLDS тврдат дека се информирани за многу извештаи за вагинални крварења во постменопауза и спонтани абортуси по приемот на вакцините за Ковид 19, како и извештаи за слични проблеми кај невакцинирани лица кои биле во близок контакт со вакцинираните. Во овој момент оваа организација на независни лекари потврдува дека се запознаени со вакви извештаи од различни делови на светот ; вагинални крварења по примена вакцина или кај невакцинирани по близок контакт со вакцинирани што укажува на врска помеѓу вакцините и неправилното крварење.

И покрај тоа, промените во менструалните циклуси не се вклучени во списокот на вообичаени несакани ефекти во третата фаза на клинички испитувања. Репродуктивното здравје на жените треба да се сфати сериозно , а не латентно како што прават јавните здравствени службеници кои ја следат агендата .

По предупредувањата за незаситниот финансиски интерес на фармацевтските компании кои рекламираат непотребни и опасни КОВИД вакцини за деца, бустери и слично“, лекарите од AFLDS инсистираат:

„Службениците за јавно здравје треба да запрат и да ги анализираат податоците за можните несакани ефекти на вакцините, како и другите проблеми по вакцинацијата, сè додека не биде предоцна.

Овие лекари се особено остро спротивставени на вакцинацијата против Ковид 19 и предупредуваат на потребата од итно дејствување за да се спречи привремено овластување за употреба на овие вакцини со целосно одобрување, одлука за која може да се очекува во април или мај 2021 .

Итен повик до сите лекари, особено гинеколозите;

„Итно ги повикувамe сите лекари, а особено гинеколозите, да се осврнат на овој феномен, кој штотуку почнува да се дискутира во медицинските кругови ширум светот, и да не информираат за што станува збор. Исто така, ги замолувам да обрнат внимание на горенаведените нарушувања кај нивните пациенти и да ги разгледаат во ново светло, односно во контекст на изложеност на вакцинација или близина на вакцинирани лица, така што, на пример, нарушувањата во менструалниот циклус не се припишуваат само на стресните околности на пандемијата.

Ги замолувам читателите да ја испратат оваа статија до сите нивни контакти, (особено докторите и гинеколозите) за оваа вест да стигне до што повеќе луѓе. Се подразбира дека ќе се олесниме ако овие предупредувања се покажат како неосновани, но исто така треба да останеме индиферентни. Доволно е да се има предвид дека за сето ова зборуваат лекари кои се подеднакво квалификувани (а во некои случаи и поквалификувани) од епидемиолозите кои шират страв и паника во јавното здравство во различни земји. Затоа, сите предупредувања што доаѓаат од кој било лекар и научник кој има легитимно добиена диплома и лекарска лиценца, заслужуваат целосно внимание на здравството и на другите стручни и пошироки јави.

Би било добро овој напис да стигне до членовите на парламентот. Изгледа дека немаат идеја дека има и друга страна на круната на кризата, односно дека има илјадници лекари и научници ширум светот кои се борат да ја изнесат вистината пред јавноста. Поради цензура во медиумите, некои од нив буквално земаа микрофони во рацете, шетаа по улиците и ги предупредуваа луѓето да не се согласуваат на вакцините (германскиот лекар Хајко Шонинг и францускиот лекар Луис Фуше).

Исто така, ве замолувам внимателно да ги следите сите горенаведени несакани ефекти, но и сè друго невообичаено што ќе забележите кај вас и вашите најблиски, и во случај на забележување на аномалии, да ги натерате сите лекари што можете да ги пријават сите невообичаени состојби.
Оваа статија се заснова на информации од текстот на порталот LifeSiteNews со наслов:
„Лекари од прва линија во Америка: вакцинирани за КОВИД можат да пренесат Spike протеин на невакцинирани луѓе и да им нанесат штета; вакцинираните лица можат да исфрлат некои од овие честички предизвикувајќи болест и нарушувања кај нив, вклучително и кај деца. https://www.lifesitenews.com/news/americas-frontline-doctors-covid-vaccinated-can-shed-spike-protein-harming-unvaccined
дополнително проверено во оригиналниот документ на организацијата на АФЛДС на независни лекари на нивната веб-страница: -19- податоци за пациентот.
Приложувам и видео-врска за отворена дискусија на американски експерти – лекари на оваа тема. Ова видео особено им го препорачувам на експертите. Колку и да се чини дека изразените ставови изгледаат радикални или контроверзни, ги замолувам експертите да не ги отфрлаат лесно, туку да ги забележат, да имаат предвид и да останат на понатамошно истражување.

https://brandnewtube.com/watch/critically-thinking-drs-tenpenny-amp-palevsky-with-guests-dr-madej-dr-merrit-dr-northrup_6TYJwKjotCgApl6.html

Слушнете го и ова видео – интервју со германски микробиолог насловено:

„Повторно предупредување од Др. Сухарит Бакди за тоа како Ковид19 вакцините можат да ја уништат светската популација „ : https://www.bitchute.com/video/6TmiB44K5ySS/

Тоа се само неколку предупредувања. Многу биомедицински научници, како и лекари предупредуваат на опасностите од стерилизација на жените со овие експериментални вакцини (Мајкл Јидон, Волфганг Водарг и др.). Да ги слушаме исклучиво лекарите и научниците од биомедицинската област.Веќе не сакаме и не дозволуваме дежурните кризни менаџери, потпомогнати од пропагандна медиумска машинерија, да ни служат мислења на само еден дел од експертите на кои им е дозволен пристап до официјалните медиуми!

Ние, граѓаните, бараме отворање јавна дебата во сите медиуми и овозможување на еднакво соочување и аргументирање на доктори и научници од областа на биомедицинската наука кои имаат спротивставени мислења за сè што е поврзано со оваа коронска криза !!

Audiatur et altera pars – Нека се чуе другата страна!

Додека тоа не се случи, нема сомнение дека сме изложени на медицинска едногласност и недемократско, но исто така и неуставно сузбивање на слободата на говорот!

Сложените биохемиски процеси опишани во контекст на длабинско разбирање на овие нови вакцини е основна област и експертиза на медицинските биохемичари и молекуларните биолози. Затоа, тие, покрај лекарите, треба првенствено да се слушаат. Неспорно е дека оние доктори кои повикуваат на претпазливост се оние кои во моментов влеваат поголема доверба кај сите оние луѓе кои размислуваат трезвено. Со својот претпазлив и разумен став, тие заслужуваат целосна почит од јавноста, за разлика од некои нивни колеги кои се претворија во хистерични и целосно некритички убедувачи без никакви морални и етички сопирачки. Значи, во општата хистерија за вакцинирање, тие не се двоумат дури да поткупат луѓе со пари за да ги убедат да се вакцинираат, за што во моментов сме сведоци дека се случува во Србија. И, ако луѓето не се согласат, тогаш, на класичен начин со мафијашка уцена, се најавува дека ќе им биде забрането боледување во случај ако се разболат. Во иста насока, во Хрватска, Др. Берош бара од матичните лекари да имаат списоци со невакцинирани луѓе. Да не ги спомнувам загрижувачките стимулации за здравствена дискриминација на невакцинираните кои доаѓаат од светските глобалистички центри на моќ !!

Треба ли воопшто да се спомене дека е преземена потера против организацијата на независни лекари America’s Frontline Doctors и други лекари од препораките наведени овде? Како и против сите други експерти ширум светот кои некогаш се осмелиле да доведат во прашање нови, никогаш порано користени вакцини. Сите тие се јавно прогласени за теоретичари на заговор, анти-ваксари, шарлатани, не-експерти или десничари и конзервативци. Ова јасно покажува со што се соочуваме! Според вакво глупаво обележување, излегува… што? Дека левичарите и либералите воопшто не треба да се грижат со алармантни предупредувања кои доаѓаат од вакви (лажно) обележани, легитимни медицински кругови?

Поучени од претходното искуство со главните медиумски цензури, сега можеме да заклучиме со уште поголемо убедување дека искрените, некорумпирани доктори се опасни за нив, а информациите со кои тие располагаат сериозна закана за светската агенда наречена „Големото ресетирање“ за која дури и птиците пропеаа! Нивниот „тесен прозорец на можности“ треба да биде затворен засекогаш за жестокиот отпор на сите нормални луѓе кои сè уште можат да размислуваат со своја глава, кои сакаат нормален живот, кои се посветени на својата и благосостојбата на своите деца и кои одбиваат да останат играчки во рацете на психопати.

Овој отпор спонтано и неизбежно ќе прерасне во заедничка борба на сите оние луѓе кои сметаат дека слободата и вистината се предуслови за достоинствен живот. Тие веќе долго време ги забележуваат малигните контури на еден вид здравствено-научно-технократска диктатура во функција на дистописки планираното ново нормално доба. Слободољубивите луѓе без сомнеж се подготвени да влезат во оваа борба за иднината на младите и децата, како и на генерациите што доаѓаат.

Др. Неда Бориќ

(Превод – Милена Николиќ Симоновска)

 

Liječnici alarmiraju svjetsku javnost

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!