Свет

ЛАЖНИ ВЕСТИ ВО СВЕТСКИТЕ МЕДИУМИ: Жената која наводно била повредена во Украина по неколку дена позирала со оружје (ФОТО)

Во светските медиуми се рашири ФОТО од жена која наводно била тешко повредена при уништувањето на украинскиот аеродром во Чугујево.

Сепак, се покажа дека се работи за лажна фотографија и не случајно многумина ја забележале необичната боја на крв на лицето на оваа жена. Се сомнева дека она што е претставено како крв е всушност шминка или обичен сок од грозје или калинка.

Неколку дена откако е направена оваа фотографија, се појави нова на која оваа жена позира со оружје и изгледа како да се чувствува добро. Се претпоставува дека е дел од единиците за територијална одбрана

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!