Свет

Лукашенко : Вирусот Корона е само изговор, завеса зад која глобалните актери се обидуваат да го прераспределат светот според сопствено дискреционо право

ЛУКАШЕНКО: „Сви су говорили да нисам нормалан због КОРОНАВИРУСА, а сад су  схватили у шта су се увалили“

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, смета дека вирусот корона е димна завеса зад која глобалните играчи се обидуваат да го прераспределат светот.

– Вирусот Корона е само изговор, завеса зад која глобалните актери се обидуваат да го прераспределат светот според сопствено дискреционо право – рече Лукашенко во интервју за претставници на медиумите на Белорусија и околните земји, пренесува Белта, citira ТАСС.

Тој додаде дека е јасно дека тие имаат планови и за постсоветскиот простор, вклучително и Белорусија, за кое што, како што оцени, е парадоксално.

– Како и да е, сметаме дека ова е силен аргумент дека Белорусија успеа како држава, која има политичка тежина и сериозен економски потенцијал – рече Лукашенко.

Related posts

Leave a Comment

error: Content is protected !!