Регион

НИКОЛАЈ МАЛИНОВ : РУСИТЕ ЈА СОЗДАДОА БУГАРИЈА – ВИДЕО

 

Претседателот на ,,Националното движење Русофили,, од Бугарија,Николај Малинов пред своите симпатизери изјави :

Пред 140 години Русија дојде. 72000 Руси умреа за други,на наша земја заедно со нашите ополченци. Ни направија држава,ни создадоа администрација,флота,академија на науките,библиотека и си отидоа.

Очигледно во Бугарија не мислат сите како претседателот Бојко Борисов кој во секоја можна прилика не испушта можност да не нарече вештачки создаден народ и да ни ја присвојува историјата.Изјавата на Малинов кажува нешто сосем спротивно,а тоа е дека Бугарската држава и нација е создадена пред 140 години од страна на Русија.

Погледнете го видеото

 

play-rounded-fill

Related posts

Leave a Comment