Македонија

Нина Ангеловска : Нема да бидам скржава

 

Нема да бидaм скржава за инветсициите кои се враќаат, ќе штедam на непродуктивните ставки, а граѓаните ќе знаат како се троши секој нивен денар од буџетот. Новата министерка за финансии Нина Ангеловска во првото интервју како министер за фининансии дадено за државната МИА вели:

„Не можам да кажам дека ќе бидам скржава во однос на трошоците, инвестициите коишто ќе се прават за да вратат назад. Оние непродуктивни трошења коишто нема да вратат назад секако дека може да бидат предмет на штедење. Меѓутоа, не можеме да зборуваме за штедење во капитални инвестиции или проекти коишто ќе донесат економски раст, коишто ќе ја намалат невработеноста“.

Related posts

Leave a Comment