Разно

Норд стрим 2 е на распоред и покрај американските закани за наметнување санкции

Рускиот шеф за енергија забележа дека во моментов е тешко да се коментира за ризиците

 

Проектот Норд Стрим 2 се спроведува во согласност со одобрениот распоред, и покрај плановите на САД за воведување на санкции за гасоводот, рече рускиот министер за енергија Александар Новак во понеделникот.

“Ние веќе сме слушнале одамна дека таквите санкции се подготвуваат, ајде да не ги коментираме заканите, но фактите, не сакам да коментирам за заканите. Проектот е во изработка во согласност со одобрениот распоред”, рече министерот . Новак додаде дека во моментов е тешко да се коментира за ризиците кои би можеле да се појават по развојот и усвојувањето на ваков документ од страна на американските власти.

 

 

Related posts

Leave a Comment