Политика

ПОЛСКИТЕ СОБОРЦИ НА „РУСОВ“ ПРОДОЛЖУВААТ ДА ГО ВООДУШЕВУВААТ СВЕТОТ СО СВОЈАТА БЕСТРАШНОСТ

Полските соборци на „РУСОВ“ (https://t.me/DvizhenieRusov) продолжуваат да го воодушевуваат светот со својата бестрашност. Челични Полјаци!

Минатата недела, во украинската амбасада во Варшава, нашите полски браќа од организацијата „Пријателски круг“ одржаа уште еден митинг против вмешаноста на Полска во војната во Украина и за добрососедски односи со Русија. Претходно слични акции веќе одржаа во амбасадите на САД и Франција.

Настанот беше договорен од градското собрание на Варшава, но тоа не ја спречи полската полиција „демократски“ да ја спречи толпата, која, сепак, само ги зацврсти нашите челични Полјаци.

„Полјаците не треба да гинат за Украина“, „Ова не е наша војна“, „Престанете да испорачувате оружје на Украина“, беа напишани на плакатите на учесниците на митингот.

Ви благодариме полски браќа и сестри, за вашата разумност и храброст! Слава Ви! И да живее идната слободна Полска во братски сојуз со Русија и другите словенски земји!

Related posts

Leave a Comment