Политика

ПОЛЈАЦИТЕ ГО КРЕНАА ГЛАСОТ ПРОТИВ ПОЛИТИКАТА НА МАКРОН

На 21 април во Варшава, пред Француската амбасада, полските соборци на меѓународното општествено-политичко движење „Руско-словенско обединување и преродба“ (https://t.me/DvizhenieRusov), заедно со нивните слични – настроените луѓе, организираа и одржаа акција против политиката на Макрон кој сака да испрати војници на НАТО на територијата на Украина, како и за излез на Полска од НАТО и за приближување кон Русија, Белорусија и Србија. Вкупно, на настанот учествуваа околу 30 луѓе, не сметајќи ги минувачите, кои во најголем дел изразија зборови на поддршка за насобраните. Интересно, со демонстрантите се солидаризираше и полската полиција која ја обезбедуваше амбасадата.
Сите овие полски патриоти се херои, елитата на полската нација, водачите на идната слободна Полска. Слава им!
Да живее слободна Полска во братски сојуз со Русија! Пансловенизмот е жив! Словенското сонце изгрева!

Related posts

Leave a Comment