Музика

Промовиран спотот за Гоце Делчев на Ансамблот Стефче Стојковски (ВИДЕО)

Вчера во Скопје официјално беше промовиран новиот спот за Гоце Делчев ,,Сокол Ми Лета Високо” .

Музиката текстот и изведбата е дело на Стефче Стојковски и неговиот Ансамбл кој го сочинуваат: Стефче Стојковски, Слаѓан Станишковски, Пере Пењушков, Мартин Илиевски, Трајче Ристов, Бојан Трајчев и Марко Митковски.

Видеото изобилува со сегменти од илинденскиот период со акцент на великанот на Македонската историја Гоце Делчев.

Погледнете го видеото и уживајте:

 

Related posts

Leave a Comment