Македонија

ПУКАЧОТ ОД СОБРАНИЕ ИЗДАЛ НАРЕДБА ЗА АПСЕЊЕ НА МОМЧЕТО СО КУЧЕТО

Сашо Тасевски познат по „Да пукам Претседателе?“ ќе биде новиот ...

Директорот на Бирото за јавна безбедност во МВР, Сашо Тасевски, издал наредба до цела униформирана полиција за приведување во полициска станица на сите граѓани кои ќе го прекршат полицискиот час, дознава „НетПрес“.

Во наредбата што ја објави „Нетпрес“ се гледа јасно дека не е е предвидено полицајците да предупредат или опоменат лице кои излегло надвор од својот дом за време на полицискиот час, туку се наредува такво лице веднаш да биде приведено во полициска станица.

Дека полицајците кои го приведоа момчето во Скопје кое го шеташе своето милениче постапиле согласно наредбата на својот претпоставен, односно директорот на Бирото за јавна безбедност, јасно се гледа во точките 5 и 7.

Related posts

Leave a Comment