Свет

ПУТИН ПОДНЕСЕ АМАНДМАН : Бракот е заедница на маж и жена

ПУТИН ПОДНЕСУВАЕ: Бракот е заедница на маж и жена

Рускиот претседател Владимир Путин денеска достави амандман до Руската државна дума со која се признава бракот како унија на маж и жена, изјави за новинарите потпретседателот на партијата Дума, Пјотр Толстој.

„Претседателот Владимир Путин ги достави своите предлози до Државната дума на последниот ден закажан за поднесување уставни измени“, рече Толстој.

Амандманот е претставен на 24 страници.

„За мене најважниот предлог е да се вметне концептот за брак како унија на маж и жена во Уставот и драго ми е што овој амандман беше инициран од шефот на државата“, рече Толстој.

Related posts

Leave a Comment