ФБ Статуси

Скандал, Бугарите со нивен хардвер преку фирмата Дермалог, ќе ни го спроведуваат престојниот попис

Biometric Update on Twitter: "#ID4Africa2019 booths from @SITAonline # Dermalog and #Semlex read all the conference coverage at https://t.co/rtE4HEDYqF @ID4Africa @ID4Africa… https://t.co/j1BEDFc0n7"

Ајде сега она што во трите последни постови го таев намерно, не го спречував но сега можам да напишам…Се работеше за биометриските инструменти, серверот односно целиот хардвер кој ќе се употребува на изборите и за пописот.

Имено, Во тендерот учествуваа една фирма која беше исфрлена нема потреба да пишувам кој стоеше позади таа фирма и стоеа
Дермалог
Воатз
Кардлогикс и
Инфинити
——————————————————————
Комисијата при ДИК нормално со претходно мое знаење па затоа и ги пишував овие два поста избрана е ДЕРМАЛОГ фирма под влијание на Германија и Бугарија.
Другите две фирми се во една и се Американски, спремни, го имаат сертификатот а третата е наша фирма…
Со Соединетите Американски Држави одамна имаме потпишано асоцијација и размена на податоци но не и со овие две други држави кои стојат позади фирмата која го добива тендерот за набавка на опрема за избори и за попис, значи биометриските апарати и централната единица како хардвер со НИВНО УПРАВУВАЊЕ на истата…
Највеќе поени имаат добиено другите три фирми кои се во тендерот и се на некој начин неутрал затоа што постои како што кажав ДОГОВОР за соработка меѓу Република Македонија и САД!!!
Со ова се нарушува интимноста нели на податоците за секој граѓанин во Република Македонија, тоа значи дека Република Бугарија и Германија ќе ги имаат сите можни податоци за секој еден граѓанин. На страна политичките договори меѓу овие држави со СДС И ДПМНЕ!
ВО ДИК знаеме кои луѓе се…
Тендерот е околу единаесет милиони евра, не е некаков тендер од милијарда евра па да кажеме дека јако се офајдија лидерите на овие две политички партии затоа што ЗНАЕА И ДАДОА зелено светло на фирмата ДЕРМАЛОГ!!! Си го продадоа и индивидуалниот идентитет на народот!!!!
Зошто знаев и зошто ги оставив да го направат овој чекор, кој сеуште не е објавен нели ама мислам во текот на денов дека ќе се објави.
Затоа што сакам АМБАСАДАТА НА САД ДА ВИДИ а со тоа и АМБАСАДОРКАТА и СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ дека се заобиколени, дека нагласувањето на САД како наш стратешки партнер нема врска и тука се разоткриени сите нешта во врска со САД како стратешки партнер.
ВО исто време, знаеме сега кој стои позади БУГАРИЈА за недобивањето на ДАТУМОТ ЗА ПРЕГОВОРИ!
Зоране, Христијане… Претеравте!!!
Ноооо сепак сеуште не е излезено ова од комисија, имаат цирка еден час и нешто да го вратат ова на разгледување,
се надевам дека бргу ќе стаса до Амбасадата на САД како нели се трубеше наш НАЈСТРАТЕШКИ ПАРТНЕР и ќе се случи интервенција затоа што ДЕРМАЛОГ системот го нема ИП55 стандардот туку има додатна опрема за задоволување на овој стандард кој што го напишав претходно…
Ајде да видам кој тоа ќе си ја продаде индивидуалната биометрија и сите податоци како единка.

https://dermalog.com/success-stories/map Ова е мапа каде се е ,,Дермалог,, застапен, со ситни нешта а со тегет е одбележано каде се влезени како што ќе влезат кај нас… Па бујрум бе! Во САД не се користи, во Русија НЕ, во Кина НЕ!!! Само во четири банана држави а останатите се приватни фирмички ситна работа.

Фб Статус на Михајло Мики Тодоровски

Related posts

Leave a Comment