Анализа

Украина, обид за создавање нова хазарска држава која ќе го контролира светот!

Имено, настаните на „арапската пролет“, вклучувајќи ги Либија, Египет и Сирија, се покажаа како поврзани со настаните во Украина – т.е. планот да се создаде „Нова голема Хазарија“ која ќе се протега од Суецкиот канал до Балтикот и ќе ги контролира сите нафтени, гасни и транспортни рути на „новиот голем пат на свилата“ кој оди од Азија до Европа, што значеше да работи во Украина. Во хазарските медиуми од обоената револуција во Киев во 2014 година, се води кампања за преземање на „Ерец Украина“.

За создавањето на Новата Хазарија – Хазарскиот каганат.

Сепак, малкумина сериозно ги сфатија неговите предупредувања. Значи, јасно е дека „еврејската тема“ е неблагодарна, честопати опасна, а во нејзината најблага верзија, поентата се става крај со етикетирање на оние кои се осмелуваат да зборуваат за тоа како „антисемити“.Сепак Ходос постојано предупредуваше, дури и по доаѓањето на киевската хунта на власт во 2014 година, дека „еврејската“ верска организација Хабад (Сталин ја протера од СССР како фашистичка секта) се врати во поранешниот СССР по перестројката на Горбачов, каде што таа работи на создавање на Нова Хазарија во Украина. (Ходос е исто така убедена дека Хабадијанците имаат цинични и аморални ритуали во кои во голема мера се претставени кабалистичките елементи.

Тој го наведува и примерот дека ширината на банкнотата на доларот е 66,6 мм. Со други зборови, во оваа мерка на доларот е содржан сатанскиот код – 666). Најважниот слоган на хабадитите е: „Евреите пред се, а Хабад над Евреите!“

Ходос е активен и објавува анализи поврзани со Новата Хазарија во форма на билтен (онлајн), како и видео коментари. Последната тема што ја напиша и зборуваше во билтен бр. 50 се занимаваше со улогата на Хазарите во црковниот раскол во Украина и добивањето на томосот од Фанар.

ХАБАД НА ВЛАСТ

Очигледно е дека Ходос беше во право. Затоа, неговите тези заслужуваат внимание, особено по обоената револуција во 2014 година, кога Хабадијанците ја освоија власта во Киев, т.е. Хазарите и кога ги зацврстија своите позиции во Вашингтон. Имено, кога Бил Клинтон и Алберт Гор дојдоа на власт во САД, Хабад ја зацврсти својата позиција, бидејќи потпретседателот на оваа држава бил член на оваа хазарска верска организација.

Покрај тоа, членовите на Хабад добија важни позиции во бројни министерства и државни институции, а ги презедоа и органите на Врховниот суд во САД, со кој доминираат и денес. Покрај тоа, тие успеаја да го назначат својот човек Алан Гринспен за претседател на Федералниот резервен систем, создаден во 1913 година, кој има право сам да печати долари. Со други зборови, смислиле неограничена сума на пари.

Јавноста не е запознаена со фактот дека на 21 и 22 февруари 2014 година, во Украина, со директно финансирање на локалните „еврејски“ олигарси и САД, а со учество на повеќе од 300 борци и инструктори на израелските специјални сили повикани во Украина лично од главниот рабин на Киев, државен удар го собори легитимниот претседател и неговата влада, Виктор Јанукович.

Веднаш по пучот, во еврејските медиуми беше покрената кампања за потребата од „враќање во земјата на Израел – Украина“. Поточно, на 4 март 2014 година, еврејските медиуми почнаа да објавуваат написи и емитуваат програми со заедничка порака „дека пред преземањето на Крим од страна на Руската империја, тоа беше потенцијална еврејска држава“.

Тринаесет дена подоцна (17 март) се појавија информации дека терористите кои имаат намера да ја окупираат Сирија му предлагаат на „Израел“ „засекогаш да и ја предаде Голанската висорамнина на оваа земја“ во замена за воена помош, истовремено објавувајќи дека Тел Авив е подготвен да ги протера Евреите. од Голанската висорамнина и да ги пресели во Украина. Истовремено, „Тајмс оф Израел“ пишува дека хазарската хунта во Киев е подготвена „да ги прифати еврејските доселеници, земајќи ги предвид историските врски, но за возврат го очекува неопходното оружје за борба против Русија“.

За да се разбере проблемот, неопходно е да се нагласи дека современите „Евреи“ немаат никаква врска со „древните Евреи“. Денешните Евреи се мешавина од различни народи кои се приклучиле на сектите на талмудската верзија на јудаизмот, при што значаен дел од „Евреите“ потекнуваат од Хазарскиот каганат, а населението на оваа земја имало турски корени (угрички), но и од некои од Кавкаските народи и Словените, се разбира, немаат никаква врска со „семитите“ за кои убедливо пишувал Л.Н. Гумилев, но не само тој.

Во „старата“ Хазарија, која постоела 300 години и била уништена на крајот на 10 век од рускиот кнез Свјатослав, таткото на светиот Владимир Крстениот, огнената хазарска елита ја држела власта и капиталот во свои раце. Луѓето биле различни и по етничко и по верско потекло. На хазарите , им требаат „чувари племиња“, а тие може да бидат какви било.

Во 1976 година, „еврејскиот“ писател Артур Кестлер кој пребегнал од Унгарија во Велика Британија, во своето дело „Тринаесетто племе / колено“, тој презентирал докази за хазарското потекло на Ашкеназите, надевајќи се дека со побивањето на „расното потекло на Евреите“ тој ќе стави крај на антисемитизмот. Во 2008 година, Шломе Санда, професор по историја на Универзитетот во Тел Авив, објави книга „Кој го измислил еврејскиот народ“ (објавена во Русија две години подоцна), во која авторот убедливо докажува дека „Евреите“ се верска заедница која ја опфаќа митологијата на синкретичкиот јудаизам. Не само што не се народ, туку немаат потреба од своја држава. По објавувањето на книгата, започна одењето на авторот по трње.

Мешавина од словенски и други народи, нагласувајќи дека немаат никаква врска со „семитите“.

Така, науката дефинитивно ги потврди претходните мислења на руските (и не само нивните) автори дека источноевропските Евреи потекнуваат од турските народи, кои го населувале Кавказот на почетокот на нашата ера. Овие племиња биле пагански, но со текот на времето го прифатиле јудаизмот (во VIII век од нашата ера), тој најмногу бил прифатен од елитата што потекнува од овие племиња.

Оваа „елита“ ја доведе државата (Хазарија) до нејзино уништување во десеттиот век на Кавказ. По уништувањето на Хазарската империја, јудео-хазарите побегнале во Источна Европа. Така се појавија европските Евреи – „Ашкенази“, кои всушност се Хазари-јудаисти, измешани со европски народи, пред се Словени. Во споменатото дело на Еран Елхаик, акцентот е ставен на описот на разликите меѓу кавкаските народи, кои се основата на гените на современите „Евреи“.

Токму овие „Евреи“, поточно Хазарите, а не „фиктивните библиски луѓе“, ја окупираа Палестина во 1947 година.

Според Тајмс оф Израел, „Израел“ очигледно прифатил. Имено, во март 2014 година, група научници составена од директори на истражувачки институти и музеи ја запознаа владата со тајна студија во која се препознава дека европските Евреи се Хазари. Неименуван висок функционер од израелската тајна служба изјавил: „Не зборуваме за фактот дека СИТЕ Ашкенази Евреи ќе се вратат во Украина“. Очигледно, ова е непрактично.

„Медиумите, како и секогаш, претеруваат и поттикнуваат страсти и затоа ни е потребна воена цензура на медиумите. Сепак, без разлика на воената цензура, објавениот „повик за враќање на Евреите“ во Украина од страна на „хазарско-еврејските олигарси“ не изгледа како „спонтан чин“, туку како добро осмислен проект.

ПОКАНА ЗА НОВИ ОСВОЈУВАЊА

Во април 2012 година, израелските медиуми објавија мапи, со ултранационалистот Авигдор Ескин, религиозен фанатик и „ултраталмудист“, познат по неговото сквернавење на палестинските муслимански светилишта и пропагандата за глобалниот Сион, организирани во согласност со Талмудот, а потоа повикувајќи на глобалниот геноцид на Гоите, притоа претворајќи ги преживеаните во робови.

Ескин е и еден од идеолозите на геноцидот на домородното население на териториите окупирани од „Евреите“. Весникот ги повика Евреите да ги погледнат мапите на „древните Хазари“ преку Ескин, повикувајќи на нови освојувања: „Како што рече премиерот, никој не може да им каже на Евреите дека не можат да живеат на ниту една територија на нивната историска резиденција како суверен народ.

Тој сака да прави болни жртви за мирот, дури и ако треба да се откаже од дел од нашата библиска татковина во Јудеја и Самара, но во овој случај, треба да очекуваме да ги оствариме нашите историски права на друго место, решивме дека тоа ќе биде брегот на Црното Море, каде што живееме како домородни луѓе повеќе од 2.000 години, дури и не-ционистичкиот историчар Симон Дубнов рече дека имаме право да го колонизираме Крим. Ова е запишано во сите историски книги. Можете да бидете сигурни во тоа“.

Така беше објавена целта и фантастичната идеја за „ветената земја, каде што тече мед и млеко“, наместо од суши изгорениот Израел. Новата „историска татковина“ сега е прогласена во првобитните руски земји, во кои има 27 отсто од црната плодна земја во светот. Сепак, останува прашањето што да се прави со руските „Палестинци“ во „еврејска Украина“?

Но, и самиот Мосад понекогаш кажуваше нешто, како на пример дека учествувал во организацијата на обоената револуција во Украина (т.н. Мајдан) во 2014 година и во соборувањето на легалниот претседател Виктор Јанукович и дека денес дејствува во оваа земја. буквално во сите сфери на современото живеење на оваа земја.

Дури и меѓу учесниците во т.н антитерористичките операции (против жителите на Донбас) беа вклучени не само украинските Евреи на чело со Игор Коломојски (формирајќи волонтерски баталјон), туку и „Мосад“. Имено, изгорено тело и израелски пасош на име Михаил Фалков, роден 1977 година, пронашле припадници на армијата на републиките Доњецк и Луганск како дел од украинскиот волонтерски баталјон „Донбас“.

Но, за ова не се зборуваше бидејќи информациите беа класифицирани. Етикетата следела затоа што граѓанинот Фалков не бил никаков Израелец. Извесно време беше советник на Бенјамин Нетанјаху и на израелскиот министер за надворешни работи Авигдор Либерман, што покажува дека работел за оваа земја и за „Мосад“. Што направил Фалков и зошто Израел се вклучил во „обоените револуции“ во Украина, набрзо открија алтернативни руски медиуми, кои почнаа да објавуваат информации дека Израел (и САД) имаат намера да ја обноват еврејската држава Хазарија во Украина, а со тоа и етнички да ја исчисти територијата на оваа држава за да ги насели Хазарите – Евреите.

Новата држава на територијата на Украина, Хазарија – Израел треба да ги протера Русите длабоко на север. Сепак, прво треба да се ослободат од Русите во Украина. Според проектот, по намерно предизвикано етничко чистење во кое Словените ги напаѓаат Словените, раселувањето поради деиндустријализација итн. само осум милиони луѓе треба да останат на територијата на „поранешна Украина“.

На крајот на 2018 година (21 декември), на прес-конференција за резултатите од работата на Министерството за социјална политика на Украина, министерот Андреј Рева рече дека според официјалните податоци на Државната служба за миграција и Државната гранична служба, 3.200.000 Украинците работат надвор.

Според Одделот за економски и социјални прашања на Обединетите нации, ситуацијата е многу подраматична. Имено, по независноста, Украина имаше 51,8 милиони луѓе, а на крајот на 2018 година помалку од 42,2 милиони, со меѓу 10 и 12 милиони луѓе кои работат во странство.

Овие бројки, се разбира, не се некоја голема вест, бидејќи и претходно беа познати. Новина е промената на начинот на кој се користат работниците од Украина. Имено, Украинците до неодамна одеа на работа во Русија и Полска, но сега искористувањето на работниците од оваа земја доби не само економски, туку и политички контекст. Уште во јануари 2018 година, Полска објави дека има потреба од уште пет милиони работници од странство за стабилен економски развој, кои планира да ги увезе од Украина.

Но, тоа беше престигнато од Чешка, која ги зголеми квотите за давање работни визи на Украинците во 2017 година, а за 2019 година се планира уште едно зголемување. Секако, треба да се потсети дека дури и „без визи“ многу Украинци работеа во овие две земји, бидејќи имаа право да поминат 180 дена во овие земји, во кои порано работеа. Ако работникот е добар, сопствениците на бизниси најдоа начини да го задржат трајно. Словаците и Унгарците го прават истото.

Сега се појавува нова земја која бара работници од Украина – Турција. Во јужните региони на Украина тие моментално тргуваат со услуги наречени „Долгорочна работна виза на Турција“ (со просечна цена од 370 евра). Ваквата виза дава право на работа, како и продолжување на престојот по истекот на визата. Во исто време, турските работодавци веќе не се заинтересирани за девојки од ресторани или млади мажи за работа во хотел, туку за работа во пристаниште и експерти за нафтоводи и гас (плати до 2.500 евра). Затоа во Одеса нема пристанишни работници и морнари.

Поради овие факти, демографите оценуваат дека Украинците се „загрозена нација“, се разбира, без да навлегуваат во причините за „истребување“.

Од горенаведените факти, можно е да се извлечат два заклучоци. Прво, присилната миграција на „вишите луѓе на Украина“ од Украина се претвора во рационално и планирано преземање луѓе од соседните земји, пред се висококвалификувана работна сила, но и работници, од пристанишни до шумари. Тоа значи дека изгледите за реиндустријализација на Украина се сè помалку извесни, ако не и утопија. Второ, ако претходните работници од Украина заработувале во странство и трошеле дома, тоа веќе не е така. Работниците од Украина кои заминале повеќе не се враќаат кај своите семејства, туку обратно. Последица е тоа што всушност речиси никој не се враќа во Украина.

Властите во Киев, се разбира, не се против оваа државно-самоубиствена политика и процес. Во моментов никој не може точно да каже колку луѓе има во Украина (пописот не е спроведен од независноста во 1992 година), што значи гласачи. Со други зборови, чии се изборните комисии, негова е и победата на изборите. Заедно со емиграцијата на Украинците од Украина, во оваа земја се населуваат Хазари-Евреи (Израел ова го нарекува „депортација на Украинците“).

Забележана е уште една случајност. Имено, во исто време со започнувањето на проектот „Новиот пат на свилата“ од страна на Кина и нејзините партнери, започна кампања за проширување на териториите кои им следуваат на хазарските Евреи. Всушност, станува збор за спојување на проектите за создавање на „Новата Хазарија“ и „Големиот Израел“ во заеднички проект на „Новата голема Хазарија“, поточно, за создавање геополитичка бариера (од Литванија и Суец, преку Кавказ до Балтик) и извори на паразитизам на море, копно и енергетски патишта на стоки од Азија до Европа. Секако, проектот е огромен и јасно е дека „Новата голема Хазарија“ мора да има развиена мрежна структура за да биде генератор на контролиран хаос.

Рабинот од Днипропетровск Шмуел Каминечки во оваа прилика изјави: „Ние живееме заедно со Украинците 1000 години. Украина е и наша земја“, рече тој, додавајќи дека денес тие имаат заеднички непријател („Аман“) – рускиот народ и Владимир Путин, кој се вмеша во плановите на Хабад Љубович за формирање на Новата Хазарија, или, како заменик градоначалникот Филатов. рече, Нов Сион во Украина. Имено, загубата на Крим силно ги погоди плановите на Хазарските-Евреи во Украина (и Игор Коломојски и заедницата Хабад во Њујорк), така што нова рана настана со одвојувањето на Донбас од Украина, имено Луганск и Доњецк народните републики.

Затоа градителите на Нова Хазарија во Украина со голема омраза нападнаа врз Русија, рускиот народ и претседателот Владимир Путин (кога го нарекуваат „новиот Аман“).

Имено, Нова Хазарија својот центар го има лоцирано во Днипропетровск (градот е преименуван во Днипро по Мајдан, а во царска Русија се викал Екатеринослав) и, очигледно, Украина треба да стане донатор „за градот на ридот“ – Нов Ерусалим. Со други зборови, организацијата Хабад-Љубович има намера да се пресели од Њујорк во Украина, прогласувајќи го Днепар за главен град на Нова Хазарија.

Така, членовите на Хабад-Љубович го искривуваат погледот на текот на еврејската историја, бидејќи во Ерусалим треба да се изгради трет храм со престолот на ерусалимскиот император, чие доаѓање го чекаат сите Евреи од светот. Сепак, заедницата Хабад-Љубович има своја визија за историјата и иднината. Имено, Менахем – Мендл Шнеерсон, последниот рабин на Хабад-Љубович (починал во 1994 година во Њујорк) бил признат за месија и му бил изграден храм во Днипропетровск, каде што треба да воскресне на својот престол.

Тоа е центарот на Хабад „Менора“ – најголемиот таков комплекс во Европа. Тоа значи дека членовите на Хабад – Љубович веќе не го чекаат доаѓањето на месијата во Израел, туку го создаваат својот Израел – град на ридот (Сион) на украинска почва, создавајќи ја Хазарија, нова историска татковина.

Related posts

Leave a Comment