Тенис

Федерер : Мислам дека ГОАТ не постои

Швајцарскиот тенисер Роџер Федерер зборуваше за „најголемиот тенисер на сите времиња“

Федерер покој знае кој пат е прашан за ГОАТ, то ест,најголемиот тенисер на сите времиња.

„Мислам дека ГОАТ како таков не постои. Може да се утврди со гледање на поминатите недели на прво место, титулата Гренд слем, вкупниот број на титули, должината на играта … Но, мислам дека секој има свои ставови и мислењата се разликуваат“. истакна Федерер.

Швајцарецот го коментираше и потенцијалниот настап на Олимпијадата во Токио во 2020 година.

„Можеби (ќе играм), размислете за тоа. Се надевам наскоро да донесам одлука. Јас имам должност да и се оддолжам на мојата земја колку што е можно“, додаде Роџер.

Related posts

Leave a Comment