Актуелно

Харадинај бара екстрадиција на „кумановска група“

 

Поранешниот косовски премиер Рамуш Харадинај бара од С. Македонија да им дозволи на припадниците на т.н. „кумановска група“ преостаниот дел од казната да го отслужат во косовските затвори. Харадинај рече дека Косово не треба и не смее да биде рамнодушно за судбината на своите граѓани и на нивните семејства. Припадниците на кумановската група се осудени за тероризам, за настаните од 9 и 10 мај 2015 година. Треба да одлежат вкупно 746 години затвор.

Related posts

Leave a Comment