Актуелно

ХАРЧЕНКО ИРОНИЧНО МУ ВОЗВРАТИ НА ПАЛМЕР : Изгледа воена агресија против суверена земја, убивање луѓе е знак на поддршка за стабилност

 

Рускиот амбасадор во Белград, Александар Боцан Харченко, рече дека изјавата на американскиот државен секретар специјален пратеник за Западен Балкан Метју Палмер дека „Русија сака Балканот да стане нестабилен регион“ ја доведува јавноста во заблуда  и предизвикува „депресија“.

Боцан Харченко на Твитер беше ироничен, пишувајќи дека „веројатно обележјата на поддршката на стабилноста се воената агресија против суверена земја, убивање луѓе, уништување на инфраструктурата, засипување со штетен ураниум или распарчување на државите, раздвојување на народи кои живееле во истата заедница или наметнување против волјата и покрај одлуките на законодавците и владите за избори во корист на членството во НАТО, Или славење на негативци и „соборување“ на патриоти и херои, фалсификување на историја “.

Единственото на што се повијува Метју Палмер, се, според Боцан Харченко, неосновани обвиненија на штета на Русија, која, наводно, се обидела да изврши „пуч“ во Црна Гора.

„Патем, стратегијата на Вашингтон за зајакнување на стабилноста преку неуставни државни удари и мешање во внатрешните работи е очигледна и добро позната“, рече рускиот амбасадор.

Тој рече дека коментарот на Палмер не е „во согласност со обичната здрава логика“, прашувајќи зошто би и била неопходна нестабилност и недоверба на Русија, чии водечки компании, заедно со Србија, реализираат големи, современи, долгорочни проекти.

„Да, Метју Палмер  уште се жали на„ немирите “што се во интерес на Русија. Се согласуваме: за нас, и за многу други, се разбира дека„ редот “не одговара, ако тоа е„ ред “воспоставен само од една земја од надворешна страна. Да се ​​потсетиме дека САД покажуваат дека тие играат дури и одлучувачка улога во прашањето за пристапување во ЕУ “, рече Боцан Харченко.

Рускиот амбасадор исто така истакна дека Палмер е многу директен и рекол дека „Русија прави проблеми“.

„Навистина, подобро би било никој да не’ предизвикува проблеми ’на претставниците на„ демократијата “и на„ слободниот пазар “. Ниту приврзаниците на различно мислење, други вредности, традиции, култури, ниту на економските конкуренти“, заклучи Боцан Харченко.

Related posts

1 comment

Lazo Dimitrovski 11/09/2019 at 05:48

Nadvoreshnite meshavini na SAD (USA-CIA- NATO , vo drugi Suvereni Drzhavi se mnogu Agresivni . Eden klasichen primer e Republika Makedonija , Bratska Rusija e edinstvena Svetska SILA , shto e mozhno da im se protivstavi , na Satanska SAD-USA-NATO i Majkata na Satanata , toa e E.U.
Makedonskiot Narod se Izjasna NE za NATO , NE za E.U .
E sega. shto Gjavol deluva CIA vo , Makedonskiot Poluostrov .
Celiot Makedonski Poluostrov e za Evroazija. Sikter Satanska USA-NATO- i E.U .
Ednash za sekogash .

Reply

Leave a Comment