Македонија

Хрватски Генерал: Сад планираат создавање на голема Албанија во која ќе биде вклучена западна Македонија (ВИДЕО)

Хрватскиот пензиониран генерал, Давор Домазет Лошо, познат како стратег на операцијата Олуја, во поткаст зборуваше за геополитичките планови на САД, за отворање конфликти на балканот.

Тој изјави дека за да се пресече кинескиот пат на свилата кој минува низ балканскиот полуостров и развлекување на Русија на уште еден фронт, САД и нивните сојузници планираат создавање на Голема Албанија и мала голема Србија кои би биле под западна окрила.

Голема Албанија би вклучувала територии од западниот дел на Македонија, Косово и Црна Гора.

Тој рече дека овој план би се реализирал во наредните неколку месеци.

Погледнете го видеото:

Related posts

Leave a Comment