Category : Политика

Политика

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : ПО УКРАИНА, БАРАМЕ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА САД ДА ЈА ИСПИТА ВМЕШАНОСТА НА ЏО БАЈДЕН, БАРАК ОБАМА И ЏОН КЕРИ ВО ПУЧОТ ВО МАКЕДОНИЈА

админ
БАРАМЕ ИСТРАГА И ЗА ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ПУЧ ПО ШТОТУКУ ПОТВРДЕНОТО ГРУБО МЕШАЊЕ НА БИВШИОТ АМЕРИКАНСКИ ПОТПРЕТСЕДАТЕЛ ЏО БАЈДЕН ВО ДРЖАВНИТЕ РАБОТИ НА УКРАИНА! Во...
Политика

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : ВАЛКАНА ИГРА ОКОЛУ ИЗБОРИТЕ ВО КОЈА ЗАЛОГ СЕ ГРАЃАНИТЕ

админ
БЕЗДУШНО ЛИЦИТИРААТ И СО СМРТТА ЗА СЕБИЧНИ КРАТКОРОЧНИ ПОЛИТИЧКИ И ЛИЧНИ ПРОФИТИ Денеска сме сведоци на внатрешни битки во Пржинската влада за организирање, односно неорганизирање...
Политика

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : ЗА СЕВЕРЏАНСКИОТ ГЕНЕРАЛ ВАСКО ЃУРЧИНОВСКИ, МАКЕДОНИЈА Е “МК- СКОПЈЕ МОД”

админ
“МК- СКОПЈЕ МОД” ТАКА Е ИМЕНУВАНА ДРЖАВАТА НА НАЧАЛНИКОТ НА АРМ ГЕНЕРАЛ ВАСКО ЃУРЧИНОВСКИ Во многу наврати потенциравме и искажавме дека за РОДИНА МАКЕДОНИЈА, е...
Политика

Родина Македонија : Новите 14 дена ѓутуре вонредна состојба на нелегитимната Хунта во соработка со квази-опозицијата во време кога многу земји почнаа да се отвораат, ја покажуваат нечовечната, грозна и крвничка намера да ја доурнат Македонската економија во налудничавата трка кој повеќе да им се допадне на глобалофашистите чии слуги се и сдс и дпне.

админ
РОДИНА МАКЕДОНИЈА НЕ ЈА ПРИЗНАВА НАЈНОВАТА РАТА НА НЕ-НАУЧНО ОСНОВАНА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА Новите 14 дена ѓутуре вонредна состојба на нелегитимната Хунта во соработка со квази-опозицијата...
Политика

Вулин : Пендаровски може слободно да молчи на јазикот кој никој освен Србија не му го признава

админ
Србија ќе одлучи како ќе ги реши проблемите на Косово и Метохија, а (претседателот на Северна Македонија) Пендаровски ниту некој ќе го праша ниту некој ќе...
Политика

Фаучи призна пред Конгресот : „Нема гаранција дека вакцината за коронавирус ќе биде ефективна“

админ
Дури и еднаш да се развие вакцина за борба против коронавирусот, „Нема гаранција дека вакцината всушност ќе биде ефективна“, изјави пред Конгресот во вторникот, д-р...
Политика

СУВЕРЕНИСТИЧКА ПАРТИЈА РОДИНА МАКЕДОНИЈА : НОВАТА ПОШТЕНСКА МАРКА НА „МАКЕДОНСКА“ УЧК ПОШТА ГО ПРОСЛАВИ ДЕНОТ НА ФАШИЗМОТ!

админ
НОВАТА ПОШТЕНСКАТА МАРКА НА „МАКЕДОНСКА“ УЧК ПОШТА ГО ПРОСЛАВИ ДЕНОТ НА ФАШИЗМОТ! Новата поштенска марка издадена од „Македонска“ УЧК пошта, која точно на Денот на...
Политика

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : ЛИТИЈАТА ВО СТРУГА Е ОДРАЗ НА ВЕРОЉУБИВИОТ И СЛОБОДАРСКИ МАКЕДОНСКИ НАРОД

админ
ЛИТИЈАТА ВО СТРУГА Е ОДРАЗ НА ВЕРОЉУБИВИОТ И СЛОБОДАРСКИ МАКЕДОНСКИ НАРОД Скоро два месеци оваа нелегитимна власт, инсталирана од надвор, психички, физички и економски го...
Политика Соопштенија

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : ОДНОСОТ НА ЕВРОПА КОН МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ Е КОНСТАНТА: НЕПРАВДИ, НЕГИРАЊА И ЕТНИЧКИ ЧИСТЕЊА

админ
  ОДНОСОТ НА ЕВРОПА КОН МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНЦИТЕ Е КОНСТАНТА: НЕПРАВДИ, НЕГИРАЊА И ЕТНИЧКИ ЧИСТЕЊА Европската политика кон Македонија и Македонците е константа во последните...
Анализа Политика

РОН ПОЛ : Следно во Корона-Тиранијата, принудни вакцинации и „дигитални сертификати“

админ
Во мојата прва недела во Претставничкиот дом во 1976 година, мојот глас беше еден од двата гласови против законот за доделување средства за програмата за...
Политика

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : ОСУДА НА ДИСКРИМИНАТОРСКАТА ПОЛИТИКА НА ЕУ КОН МАКЕДОНИЈА

админ
РЕАКЦИЈА РОДИНА ЗА ДОПОЛНИТЕЛНОТО УСЛОВУВАЊЕ ОД ЕУ По повод новото условување од страна на ЕУ, Родина Македонија ја охрабрува ЕУ за поставување на дополнителни на...
Политика

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : КОВИД 19 КАКО ПОЛИТИЧКА АЛАТКА И СОЦИЈАЛЕН ИНЖИНЕРИНГ

админ
КОВИД 19 КАКО ПОЛИТИЧКА АЛАТКА И СОЦИЈАЛЕН ИНЖИНЕРИНГ Вирусот КОВИД 19 стана алатка за пресметка помеѓу политичките елити на СДС. Имено, градоначалникот на Куманово, Максим...
Политика

РОДИНА МАКЕДОНИЈА : ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО РАБОТАТА НА ПАРТИСКИТЕ КОМИСИИ

админ
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО РАБОТАТА НА ПАРТИСКИТЕ КОМИСИИ ПОВИК Политичката партија Родина Македонија објавува јавен повик: Во рамките на до-формирањето на работните тела на партијата...