Колумни

(WWG1WGA – Where We Go One We Go All) КАДЕ И ДА ОДИМЕ КАКО ЕДЕН – ОДИМЕ СИТЕ

QAnon #WWGOWGA - Imgflip

(WWG1WGA – Where We Go One We Go All) КОГА ОДИМЕ КАКО ЕДЕН – ОДИМЕ ЗАЕДНО

Велат, Круната , jа заврши запрограмираната мисиjа, го одвлече вниманието на ,,меѓународната заедница,, од воjната која се води меѓу суверенистите и глобалистите во заминување. Тие ,на кои им се посреќило да не се дел од таа ефимерна супстанца , си работат , живеат и му се радуваат на секое утро , и му благодарат на проживеаниот ден. Каj нив, Круна вирусот, гостува само во зомби-визорите на љубителите- холивудско шаренило и кабалистичка окултност.

Во Виетнам , и околните земjи со брз економски развоj , круната им уништи дел од целогодишната сезона , но после стадовата самоизолациjа- полу-диви европски туристички орди ; ќе ги наполнат плажите со голи тела , а  абориѓинските  паричниците ; полни ,како око,  американски зелени календарчина ,аплицирани со ликови од подостарени хомосексуалци.

Западната цивилизациjа , европското просветителство , глобалистичкиот систем за поробување, митологизираната фалсификувана историjа , класичното евро-американско образование за затупување на студентите , холивудскио – ционистичкиот  25-ти кадар за глобално зомбифицирање, религиозните институци – кои намерно или од блажена обземеност- чинат  таинства што  слават Деница но не и Богочовек, меѓународните финансиски центри – банкстери со совест од хиена и алчност од римски сенатор  навикнати на коленичење пред нивните Гучи шузони ,  ексодовите, крлежи од невладините, тинк бед тенкови- тинкови, корумпираните политиканти- кои ги уништуваа националните суваренитети во интерес на Натемаго , злосторничкото воено здружение – ескорт на Сатанас од фашистичка провиниенциjа -НАТО( ги поздравува Мато), …и нека ми простат  ликовите кои беа изоставени  во ѕгорната галериjа, не е добронамеро- туку станува збор за недостиг на вечност; за да влезат сите низ тесното уво на неограничениот Универзум, фрлени се во уметничко дело од модерната ,,уметност ,,-писоар ,,Фонтана ,,.

Преку неодамна изградената мрежа за отпадни води низ европските метрополи , оваа шарена заедница , ќе се врати каj нивниот итар покровител – Бафомет- . Во римските катакомби , нивната транзитна станица кон Сонцето, ќе започнат одново  со пакосен план: како да го поробат човештвото и да паратизираат во неговата плот ?

Следниот пат , тие кои jа совладале оваа историска лекциjа, во траење од скоро три века , ќе се потрудат на -длабоката држава- никогаш повеќе да не и притреба крем (канцероген) против Сонцето ( ако беше Сонцето штетно- патљиџаните ќе носеа сомбрера). Останатите, ќе си избираат без избор во цикличните избори меѓу Курто-алијас Ромул и Мурто- Рем . Ќе продолжат да  се воодушевуваат во циркуските претстави со полни кутии поп-корн и диетална ,ЦоЦа-Цола, ,,само,, 23 лажички шеќер во 250 млл разводнат шеќерен сируп ; кој-на- кого-што-му-рекол и -лидеров моj е пофраер од лидерот твоj-, додека , луѓето надвор од аквариумот на длабоката држава , веќе jа напуштиле Земjата како што Кристофоро го напушти континентот со лесен морал и недоволна социjална одговорност, да не се изразам -биринџи роспиjа- Европа.

Зоран Курљан

Related posts

Leave a Comment