Актуелно

МОСКВА: Во Украина загинале дваесет и шест платеници, македонски државјани, кои се бореле на страната на Киев

Live Updates | Russia-Ukraine War

Министерството за одбрана на руската федерација во својот најнов билтен потврди дека 26 македонски државјани загинале во борбите учествувајќи на украинска страна.

Во најновото соопштение се вели дека од почетокот на специјалната воена операција на руската федерација која започна на 24 февруари годинава, 79 македонски државјани се бореле на фронтот.

Исчезнати или убиени се водат 26 од нив, 21 се вратиле, а активни кои се уште се наоѓаат на боиштата во Украина има 32 лица со македонско државјанство.

 

Related posts

Leave a Comment