ДуховностЗанимливостиИсторија

Словените, директни потомци на големиот Род на Асите ( Да’Аријци, Ха’Аријци, Расени, Свјаторуси)

Тешко е да се најде човек во Македонија, но и во другите земји каде што живеат Словени, кој не би бил заинтересиран за историјата на древните Словени.

Знаењето за нашето битие, потребите на нашата словенска душа, енергијата, талисманите и древните традиции и родот на Големата раса може да биде клучна придобивка за нашата иднина и за материјалниот и духовниот раст.

За Словените Раса значи: Родот на Асите или земјата на Големите Аси, Асија, Ра-основниот слог што значи светлина, Расија, Рас Сија! Да не одиме предалеку, затоа што има толку многу наследства оставени од нашите предци на јазикот што ни 5 книги не би биле доволни да објаснат се…

Кога би верувале во официјалната школа за историја (из Торија – од Тората), ние Словените тогаш ќе бевме дивјаци што ќе живеевме од плодовите на работата на Атлантите – западњаците и немаше да имаме некој паметен, а на земјата се појавивме по некоја нивна грешка, па сега не знаат што да прават со нас…

Слава и благодарност, Благо Дариме на нашиот Род, на луѓето кои ги спасија нашите Веди од заборав, поради нив, ние знаеме дека не сме дивјаци, туку нешто сосема друго.

Ведите, напишани пред повеќе од 40.000 години и спасени со голем напор од обиди за уништување, велат:

По вториот судир на светлината и темнината и страшната и голема битка, планетата Земја стана засолниште за Асите. Со самото тоа Родот на Асите стана наш прародител. Земјата, или како што се нарекува во Ведите, Мидгард, била поделена на 4 дела со реки. На сите 4 страни покрај реките се населиле луѓе од Родот на Големата Раса.

Според легендата, по овој момент, на Земјата се појавиле четири родови од Големата раса, Да’Аријците, Ха’Аријците, Расените и Свјаторусите.

Родот на Големата раса се луѓе со бела кожа, чии мисли се чисти и чии души се исполнети со добрина. Тие се разликуваат само по бојата на очите и висината, но во основа се братски народи. Во изминатите неколку стотини илјади години, народите на старите Словени-Аријци се мешале со други народи, па сега е доста проблематично да се сретнеме со чистокрвни претставници на Расата и невозможно е да се докаже нивното чистокрвно и генетско потекло поради насилното и ненасилното мешање со другите народи на нашата планета. Вреди да се запамети дека теоријата на големите расни кланови е основа за стекнување на нови знаења и сила на предците, но важно е да се користи само за добро, бидејќи во спротивно може да им наштети на потомците на древните Словени.

Да’Аријци

 

 

 

Да’Аријците во никој случај не смеат да се споредуваат со претставниците на германските нацисти (Германците – оние кои се неми-мутави не можат да зборуваат).

Германците, иако себеси сњ сметаа за непосредни предци на еден од четирите кланови на Големата раса, тиетоа всушност не се, всушност германизираните Словени, Полабски Словени, Лужички Срби, да – Германците, не! Според историчарите, Дааријците се првата Раса што се појавила на земјата. Однадвор, претставниците на оваа раса лесно се препознаваат – тие секогаш биле видно високи, со сиви очи и руса-скоро бела коса. Очите секогаш заслужуваат посебно внимание – често се споредуваат со бојата на челик или сребро. Бојата на очите и нијансата на кожата се тие кои ги одредуваат разликите помеѓу 4-те словенски Рода.

Со илјадници години Да’Аријците биле познати само по 0-нултата крвна група со позитивен резус фактор RH+, но под влијание на мешање и генетски промени се појавила и групата А. Чистокрвните Дааријци, чиј изглед е опишан погоре, не можат да имаат крвна група Б или АБ, бидејќи не можат да се комбинираат со енергијата на Дааријците. Иако прашањето е дискутабилно, сепак, поминаа многу милениуми, а од мешање и генетски влијанија, крвната група може да има и негативен RH, што во древната историја не беше можно со овој фактор.

Поради уништувањето од непријателите на старите Словени, како и нивната веќе христијанска власт, нема директни извори од кои може да се прочита за расите, но според ведските сознанија, Дааријците биле одлични воини кои не се плашеле од негативната енергија на непријателот и  психотропните ефекти. Вреди да се запамети дека Дааријците по природа се мирољубива и хумана раса, чии претставници го почитуваат својот вид, не им штетат на другите народи. Но, ако се појави прашањето за заштита на семејството и земјата, Дааријците храбро ќе го земат оружјето и ќе ја докажат својата сила, духовитост и храброст. Овој Род на светата Раса има сиво-челична боја на  очи, па талисман на сребрен синџир со руна или словенски симбол е артефакт што ќе овозможи будење на споменот на овој голем Род.

Ха’Аријци

 

 

Ха’Аријците со право се сметаат за вториот најважен род од големата раса.

Нивниот карактеристичен изглед се зелените очи, високиот раст и русата коса, а (според една теорија) пристигнале на Мидгард од соѕвездието Орион. Талентот на овие луѓе и нивната способност да се развиваат во која било насока директно зависеше од генетиката наведена со осветленоста на бојата на очите. Хааријците можат да имаат и 0 и А крвна група, но секогаш со позитивен резус.

Овој Род се закити со слава и уметност на војувањето, но стана познат и како носител на интелектот на сите Словени – хааријските мечеви се сметаа за сигурни бранители на сите словенски земји. Треба да се истакне фактот дека Хааријците биле познати по својот висок воен дух и можеле да влијаат на непријателот не само со помош на физичката сила, туку и со силата на духот и нивната неисцрпна позитивна енергија. Меѓу претставниците на оваа раса често имало гледачи и исцелители кои биле спремни да му пружат помош на секој што му треба.

Потомците на оваа раса се адаптирале како никој друг во современиот свет, бидејќи тие се одлични механичари кои лесно се справуваат со секоја техника.Дури и во древно време, првите Хааријци биле технолошки најнапредни. Во исто време, Хаар Карун (руните) со право се смета за универзално пишување на Големата раса и служи како основа за многу модерни азбуки. Мудрост и проникливост, знаење и стремеж за само-подобрување, продорен ум и интуиција – ова се главните знаци на вистински Хааријци.

Расени

 

 

Помеѓу клановите на големата раса извесни се и Расените, кој многумина ги прогласиле за Раса на Словените, тие биле наречени и Расени-Етруски. И покрај фактот дека нивниот раст е нешто понизок од оној на Хааријците и Дааријците, тие ретко биле инфериорни по сила и храброст. Кафените очи се карактеристика на овој род. Расенска крвна група е 0 или А. Често може да се сретнете со друго име за Расените, кое ни е попријатно за ушите – Раси, Рашчани, Етруски, Расиани.

Според ведските извори и древните легенди, Расените живееле во средните земји на Големата раса, така што тие не биле толку вешти воини, но тоа не значи дека не можеле да се грижат за себе. Не толку богатото искуство на битките беше повеќе од заменето со гнев и борбен транс, но и способност да се почувствува околината на суптилно енергетско ниво. Во исто време овој Род бил подложен на надворешни психолошки влијанија и негативна енергија.Се смета дека тие биле оружари кои правеле оружје за Словените. Нивната првобитна населба се викала Туле.

Во секоја од современите словенски држави го имате градот Тула и најчесто во тој град се наоѓаат најпознатите фабрики за оружје.

Способноста да се влезе во борбен транс, да се црпи енергија од длабочините на вселената, да се остават настрана емоциите и стравот, го направи овој Род незаменлив помошник на бојното поле, особено таму каде што е итно неопходно да се пробие одбраната на непријателот. Расените, чиј изглед бил нешто поразличен од претходно опишаните родови, според некои теории се основачи на Римската империја и предци на повеќето народи на модерна Европа.

 

Свјаторуси

 

 

 

 

Четвртиот род е Свјаторуси, опис – широки раменици и високи, со сини очи и руса коса. Крвната група на Свјаторусите може да биде или 0 или А. Според легендата, во очите на Свјаторусите можело да се види сета чистота на небото и планинското езеро, но во случај на опасност, сјајот на очите станувал темен и поостар од челик.

Централните територии на Големата раса првично се сметале за земји на Свјаторусите. Долго време се веруваше дека Свјаторусите се најмирните луѓе од Големата раса, но тоа не е сосема точно – во случај на опасност или ако е неопходно да се заштитат нивниот дом и семејство, Свјаторусите како еден станаа силни воини киј можеа да се борат до последната капка крв. Меѓу Свјаторусите секогаш е можно да се сретнат талентирани луѓе, способни за уметност, занает и создавање. Способноста да се почувствува суптилната материја на генетско ниво им овозможува на Свјаторусите (и нивните потомци) да донесат хармонија во секој хаос. Ако ја допрете историјата, многу Свјаторуси станаа духовни ментори, свештеници, Волви, исцелители. Целта на овој Род е да создаде и изгради хармоничен свет, наоѓајќи убавина во страшното и внесувајќи ја хармонијата во хаотичен свет.

Се разбира, Словените се измешале меѓу себе, но вековните напади однадвор и насилното мешање доведоа до нови групи и подгрупи Словени, ова не е напишано за некој да мрази други народи, туку со цел да се сфати своето потекло и да се негира Западниот стереотип дека сме дивјаци, пијаници и неписмени луѓе. Современите народи се мешавина од овие раси, но и некои други луѓе кои биле собрани и расклопени во виорот на историјата.

За појаснување, Словените имале три писма и едно пиктографско писмо – хааријски руни, цртки и реси, глаголица која прераснала во Азбука. Пиктограмите и руните се користеле на различни начини, вклучително и како шифрирано писмо.

Related posts

Leave a Comment